Font Size

SCREEN

Profile

Layout

Menu Style

Cpanel

Εναλλακτικός Τουρισμός

Canoeing
Rafting
Πεζοπορία
Mountain Bike
Ιππασία
Σκι

Σκί: Στο χιονοδρομικό κέντρο Καρπενησίου που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.840 μέτρων και λειτουργεί από το 1974. Το χιονοδρομικό κέντρο, το οποίο απέχει 12 χλμ από την πόλη του Καρπενησίου, διαθέτει 10 πίστες διαφορετικών επιπέδων δυσκολίας, κυμαινόμενης υψομετρικής διαφοράς από 1800-2040μ. και μία παιδική. Επίσης έχει 7 αναβατήρες (3 συρόμενους, 4 εναέριους), με δυνατότητα εξυπηρέτησης 5.150 ατόμων/ώρα, καταστήματα πώλησης και ενοικίασης ειδών σκι και μηχανοκίνητων έλκηθρων και σχολή σκι. Τέλος, λειτουργούν σαλέ φιλοξενίας 100 ατόμων, εστιατόριο, καφετέρια, μπαρ και πρώτες βοήθειες στις πίστες.

Πεζοπορία: Στο βουνό, σε φαράγγια, στις όχθες αλλά και σε ορισμένα σημεία μέσα στα ποτάμια (river trekking). Οι πεζοπορίες αυτές πραγματοποιούνται όλες τις εποχές με προτίμηση στην άνοιξη και το καλοκαίρι. Ένα μεγάλο δίκτυο μονοπατιών σας παρέχει τη δυνατότητα να γνωρίσετε τις κρυφές ομορφιές και των πιο απομακρυσμένων και δύσβατων περιοχών της Ευρυτανίας, με τη συνοδεία εκπαιδευμένων και έμπειρων οδηγών βουνού. Μπορείτε να κάνετε πεζοπορία στον Κρικελοπόταμο, στην περιοχή του εκπληκτικού "Πανταβρέχει".

Τουριστική ιππασία: Υπάρχουν φορείς και ιππικά κέντρα που διοργανώνουν διαδρομές με άλογα (συνήθως διάρκειας λίγων ωρών). Αυτές γίνονται με τη συμμετοχή αρχάριων ιππέων έχοντας άλογα συνηθισμένα στις συνθήκες της περιοχής και τα φυσικά μονοπάτια της. Σε απόσταση 4 χλμ. από το Καρπενήσι λειτουργεί κέντρο ιππασίας σ' ένα όμορφο περιβάλλον όπου μπορεί κανείς να απολαύσει τη βόλτα και τον καφέ του.

Mountain bike (ποδήλατο βουνού): Για περιπλανήσεις στα δάση της περιοχής, κυρίως γύρω από το Καρπενήσι, ακολουθώντας ήσυχα μονοπάτια με τεχνητά περάσματα και όμορφους δασικούς δρόμους. 

Canyoning (διάσχιση φαραγγιού): Δραστηριότήτα που συνδυάζει πεζοπορία, αναρρίχηση, κατάβαση βράχων, πέρασμα ποταμού και κολύμπι. Όταν απαντώνται καταρράκτες, περιλαμβάνει και άλματα από ύψος στο νερό. Πολλά φαράγγια στην καρδιά της Ευρυτανίας (Πανταβρέχει, Μαύρη Σπηλιά, Βόθωνας), προσφέρουν στους λάτρεις του είδους διασχίσεις διαφόρων επιπέδων και καταρριχήσεις (Rappel) σε εκπληκτικούς καταρράκτες. Προτάσεις: Βίνιανη (διάρκεια:4-5 ώρες, από Μάιο έως Οκτώβριο, 5 καταρράκτες 5-15μ.υψ.), Βόθωνας (διάρκεια: 5-6 ώρες, από Μάιο έως Οκτώβριο, 9 καταρράκτες 6-30μ. ύψος). 

Rafting: Κατάβαση των ποταμιών της περιοχής με φουσκωτή βάρκα. Το πλήρωμα συνήθως αποτελείται από 6 έως 8 κωπηλάτες. Την βάρκα κατευθύνει επαγγελματίας οδηγός ποταμού.

Προτάσεις: Αχελώος (δυσκολία: 1, διάρκεια: 3 ώρες, όλο το χρόνο), Ταυρωπός (Μέγδοβας) (δυσκολία:2, διάρκεια:2,5 ώρες, από το Δεκέμβριο ως τον Ιούνιο), Τρικεριώτης (δυσκολία:3, διάρκεια:2 ώρες, από τον Ιανουάριο μέχρι το Μάιο).

Kayak ποταμού: Μονοθέσιο σκάφος, ευέλικτο στα αφρισμένα ποτάμια. Απαραίτητη η παρακολούθηση σχολής για την ασφαλή κατάβαση.

Προτάσεις: Μπορείτε να διασκεδάσετε κάνοντας Kayak στους ποταμούς Αγραφιώτη, Καρπενησιώτη και Ταυρωπό, όπως επίσης να δοκιμάσετε την ορειβασία και πεζοπορία σε συγκεκριμένα μονοπάτια και την πεζοπορία στον Κρικελοπόταμο στην περιοχή "Πάνταβρέχει".

Canoe-Kayak: Διθέσια και πολύ άνετα σκάφη, ιδανικά για λίμνες και εξερεύνηση στενών περασμάτων, πάντα με τη συνοδεία επαγγελματία οδηγού.

Monoraft: Κατάβαση ποταμού με μονοθέσιο φουσκωτό σκάφος. Επαγγελματίας οδηγός ποταμού συνοδεύει 5-6 monoraft. 

Hot-Dog: Κατάβαση ποταμού με διθέσια φουσκωτά σκάφη. Επαγγελματίας οδηγός ποταμού συνοδεύει 6-8 σκάφη. 

Hydrospeed: Kατάβαση ποταμού με ειδική σανίδα, δίνοντας ώθηση με το σώμα μας. Επαγγελματίας οδηγός ποταμού συνοδεύει 4-6 σκάφη.

Συνδεθείτε μαζί μας:

ΜΗ.Τ.Ε.: 13 52 Κ 11 3Κ 02416 01 χώρος στάθμευσης μπαλκόνι τηλεόραση ψυγείο χρηματοκιβώτιο αυτόνομη θέρμανση σεσουάρ μαλλιών ασύρματο δίκτυο air condition fireplace